Primaria BOBICESTI - OLT

Site-ul oficial al UAT Bobicesti

Invatamant

1. Satul Bobicesti

- In 1910 s-a construit o scoala cu doua sali de clasa si cancelarie, in care s-a invatat pana la cutremurul din 1977, intrând apoi in renovare. In prezent învață elevii claselor I-IV si gradinita, iar in anul 2009 s-a schimbat acoperișul și tâmplăria.

 


- În anul 1973 s-a construit o școala noua care are 5 sali de clasa, biblioteca, cancelarie, cabinet director, laborator informatica ce deține un numar de sase calculatoare. In anii 2008 si 2009 școala trece printr-o perioada de modernizare, este schimbata in totalitate tamplaria, acoperisul, este izolata termic, se monteaza centrala termica si se modernizeaza toate interioarele. Tot atunci este infiintat un CDI, dotat complet, se modernizează vechiul laborator de informatica și se construiesc toalete în interior.2. Satul Leotesti: exista o scoala construita in 1915, cu doua săli de clasa, care in 1977 a suferit avarii din cauza cutremurului, nemaiputând fi folosita.

Pe 5 martie 1977 elevii claselor I-VIII au trecut in scoala noua, avand 8 sali de clasa, laborator de informatica, cabinetul directorului, laboratorul de fizica-chimie si o sala de sport. In anii 2008 si 2009 scoala trece printr-o perioada de modernizare, este schimbata in totalitate tamplaria, acoperisul, este izolata termic, se monteaza centrala termica, se modernizează toate interioarele. Tot atunci este infiintat un laborator de informatică și se construiesc toalete în interior.

Site-ul scolii Leotesti

De asemenea, in satul Leotesti mai functioneaza o gradinita formata din 2 clase, construita in 1963, care in anul 2007 a fost modernizata prin schimbarea acoperisului, a tamplariei, au fost refăcute tencuielile interioare și au fost construite WC-uri interioare.

3. In Satul Bechet funcționează Școala Generala cu clasele I-IV si gradinita infiintata in anul 1922. In urma inundatiilor din toamna anului 2005, la apelul primarului Chitez Ilie , o institutie americana USAID impreuna cu CHF International au contribuit la renovarea si modernizarea scolii ( acoperis reparat, tamplarie schimbata, izolare termica).

4. Scoala Generala Comanesti a fost construita in 1940, in prezent invatand elevii din clasele I-IV si gradinita. In anul 2009, cu sprijinul primarului Chitez Ilie, s-a renovat si extins prin infiintare de grup sanitar.

5. Scoala Generala Chintesti s-a construit in 1930, cu o singura sala de clasa si o cancelarie. In prezent nu mai functioneaza.

In aceste institutii de invatamant frecventeaza cursurile un numar de 329 elevi/prescolari, in prezent director fiind Francu Steliana.