BIROU RURAL de INFORMARE si OCUPARE la Bobicesti

Obiectivul general al proiectului strategic este acela de a crea un sistem de servicii integrate de ocupare pentru zona rurală din sudul ţării, care să asigure facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor, prin înfiinţarea unei reţele de 30 de Birouri rurale pentru informare şi ocupare (BRIO) care să ofere servicii de dezvoltare a resurselor umane pentru 16.800 de persoane din mediul rural, dintr-un număr de 6 judeţe situate în trei regiuni de dezvoltare ale ţării. De asemenea, se mai urmăreşte şi dezvoltarea reţelei BRIO pentru atragerea de resurse externe prin care să poată fi implementate proiecte în vederea asigurării sustenabilităţii pe termen lung a 30 de comunităţi.
Fondurile pentru implementarea proiectului provin din cofinanţarea Uniunii Europene, prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Pentru comuna Bobiceşti, 600 de persoane vor beneficia de servicii de informare şi consiliere pentru programe de finanţare disponibile în mediul rural. Grupul ţintă al proiectului este format din şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, precum şi din persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.    
Proiectul se derulează în Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Constanţa.
Prima actiune  fiing organizarea unui